Skip to main content

Συχνές Ερωτήσεις

Διαδίκτυο

Υπάρχουν 3 είδη πιστοποίησης SSL για τις ιστοσελίδες σας.

  1. Βασική πιστοποίηση για κάποιο domain/site όπου ο browser εμφανίζει ένα πράσινο λουκετάκι δίπλα στο domain σας. Το κόστος είναι μικρό και η εγκατάσταση γίνεται αυθημερόν. Προτείνεται για όλα τα sites που θέλουν να προσφέρουν μια παραπάνω σιγουριά στους επισκέπτες τους.
  2. Πιστοποίηση όπως η παραπάνω + πιστοποίηση επιχείρησης/οργανισμού. Έτσι ο επισκέπτης και πελάτης σας είναι σίγουρος ότι βρίσκεται στη σωστή ιστοσελίδα για τις αγορές του ή την συμπλήρωση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Συνιστάται για e-shops.
  3. Πιστοποίηση με πράσινη μπάρα. Είναι η πιο ασφαλής πιστοποίηση και συνήθως χρησιμοποιείται από τραπεζικά ιδρύματα και ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως το PayPal. Η ασφάλεια αυτής της πιστοποίησης δεν συνιστάται για χρήση κάποιου απλού e-shop.

Και οι 3 πιστοποιήσεις είναι διαθέσιμες μέσω της εταιρείας μας για τη νέα σας ιστοσελίδα και από την Άνοιξη του 2017 τη συστήνουμε σε όλες τις ιστοσελίδες που θα κατασκευάζουμε. Επίσης οι υπάρχοντες πελάτες μας μπορούν άνετα και άμεσα να αποκτήσουν πιστοποίηση SSL σε όλα τα πακέτα που τους προσφέρουμε στο VAG Hosting.

Για πελάτες σε άλλες εταιρείες φιλοξενίας, συνιστάται συνεννόηση με τον διαχειριστή. Προτείνουμε τη χρήση cPanel για τους τρίτους παρόχους ώστε να είναι γρήγορη και εύκολη η εγκατάσταση της εκάστοτε SSL πιστοποίησης.

Για περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας.

Στη νέα εποχή του internet υπάρχουν πολλά είδη ιστοσελίδων. Η εταιρεία μας, όπως και οι περισσότερες σοβαρές εταιρείες που αναπτύσουν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, κατασκευάσουν τα εξής είδη ιστοσελίδων:

  • Δυναμικές ιστοσελίδες
  • Ιστοσελίδες σε μορφή Flash
  • Hybrid ιστοσελίδες (δυναμικές με στοιχεία Flash και το αντίστροφο)
  • Online Κοινότητες και Social Networks (ιστοσελίδες σε μορφή forum ή ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το FaceBook)
  • E-Commerce ιστοσελίδες (μεγάλα portals ή online καταστήματα)
  • Blogs (είναι η νέα μορφή προσωπικής επαφής μέσω δημοσιεύσεων μας σε προσωπική ιστοσελίδα)
  • Online Galleries (δυναμικές με φωτογραφίες ή video ή καμιά φορά και τα δύο μαζί)
  • Mini Websites (μικρές ιστοσελίδες που φτιάχτηκαν για την προώθηση ενός προϊόντος η μιας καμπάνιας)
  • Στατικές ιστοσελίδες (συνήθως τόσο απλές, όσο μια επαγγελματική κάρτα ή ένα φυλλάδιο)

Οι δυνατότητες για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας σήμερα, είναι αμέτρητες. Με μια καλή έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι αναπτύσοντας μια ιστοσελίδα, εταιρική ή όχι, προσωπική ή ομαδική, άμεσα θα έχετε ανοίξει μια πόρτα στον παγκόσμιο ιστό. Στην Ελλάδα, αν και είμαστε πίσω από θέμα εξέλιξης του e-επχειρήν, σιγά σιγά, βλέπουμε αξιόλογες προσπάθειες που φέρνουν κέρδη σε όσους τόλμησαν να επιχειρήσουν διαδικτυακά.

Ο κάθε άνθρωπος σχεδόν, στον δυτικό κόσμο σήμερα, έχει το λιγότερο και από ένα λογαριασμό E-Mail. Αυτό κάνει την επικοινωνία μας με τον οποιοδήποτε στην άλλη άκρη του κόσμου, πιό άμεση και ταχύτατη. Υπάρχουν όμως και φορές που στην αλληλογραφία μας, θα βρούμε αρχεία ή σταλμένα μηνύματα από άτομα άγνωστα που σκοπό έχουν να μας βλάψουν σε περίπτωση που δεν γνωρίζουμε να προφυλάξουμε τα δεδομένα μας. Η συμβουλή μας, ως εταιρεία είναι:

  1. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε λογισμικό για τη λήψη και αποστολή e-mail αν αυτό δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας και με τη δυνατότητα προστασίας του μέσω κάποιου antivirus για όλα τα εισερχόμενα μηνύματα και αρχεία.
  2. Πάντα να αναβαθμίζετε το antivirus σας ώστε να γνωρίζει ανα πάσα στιγμή τα επικίνδυνα αρχεία που μπορεί κάποιος να σας στείλει ώστε να πετύχει το σκοπό του.
  3. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε Online εφαρμογές όπως είναι το GMail, το HotMail/MSN, το Yahoo! κ.α. Έτσι δεν θα κατεβαίνουν στον υπολογιστή σας αρχεία που δεν γνωρίζετε και οι υπηρεσίες αυτές σας προστατεύουν ώστε να μην γίνετε αποδέκτης κακόβουλων μηνυμάτων όπως των Spam.
  4. Ποτέ μη δίνετε τα στοιχεία εισόδου στον λογαριασμό του email σας σε τρίτους, είτε αυτό είναι κάποιας Online υπηρεσίας, ή του εταιρικού σας email. Μπορεί κάποιος να υποκλέψει προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα ή και ακόμα να διαγράψει πολύτιμα μηνύματα που έχετε λάβει.
  5. Καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε παλιά προγράμματα για τη λήψη email, όπως το Outlook Express 6 ή παλαιότερο. Προτιμήστε κάτι ποιό μοντέρνο και ασφαλέστερο όπως είναι το Mozilla Thunderbird. Το ίδιο ισχύει και για τους browsers, αντί του Internet Explorer καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έναν ποιό μοντέρνο και ασφαλή browser όπως είναι οι: Mozilla FireFox, Google Chrome, Apple Safari και Opera. Έτσι θα βλέπετε σωστά όλες τις σύγχρονες ιστοσελίδες, ταχύτατα και με ασφάλεια.

Internet Provider είναι οι εταιρείες που μας επιτρέπουν μέσω της σύνδεσής μας να είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Στην Ελλάδα οι κυριότεροι providers είναι οι: CosmΟΤΕ, Forthnet, HOL, Wind, Cyta κ.α. Μέσω αυτών και διαφόρων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η ταχύτητα σύνδεσής μας με το διαδίκτυο εξαρτάται από το πακέτο συνδρομής μας με τον provider και την τηλεφωνική μας γραμμή. Στην Ελλάδα οι υπάρχουσες ταχύτητες σύνδεσης είναι οι: VDSL, ADSL2, ADSL, ISDN, PSTN. Οι VDSL συνδέσεις έχουν ταχύτητες έως και 50MBps, οι ADSL έως 24MBps, οι ISDN έως 128Kbps και τέλος οι PSTN ταχύτητες έως 56kbps. Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα, τόσο το ταχύτερο θα μπορούμε να κατεβάσουμε ένα αρχείο, να δούμε ένα video ή να ακούσουμε μουσική online. Σε περίπτωση που μία σύνδεση από τις παραπάνω, δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα που περιμένουμε από τον provider, καλό είναι να επικοινωνήσουμε μαζί του και μέσω της Τεχνικής Υποστήριξης που παρέχει, να βρούμε ποιό είναι το πρόβλημα που μας απαγορεύει να έχουμε τις ταχύτητες που μας υπόσχεται και που πληρώνουμε. Τις περισσότερες φορές, υπάρχει βλάβη στο δίκτυό μας, στο κέντρο που υπαγόμαστε ή στον ίδιο τον provider.

Λογισμικό

Λειτουργικό Σύστημα ή αλλιώς Operating System (OS) είναι το λογισμικό που μας επιτρέπει μέσω της προσωπικής διεπαφής (πληκτρολόγιο και ποντίκι) να επικοινωνούμε με τον υπολογιστή και να προσθέτουμε ή να επεξεργαζόμαστε δεδομένα. Τα πιό διαδεδομένα λειτουργικά συστήματα είναι τα εξής:

  • Microsoft Windows (με πολύ διαδεδομένες ως σήμερα τις εκδόσεις, 7, 8 και 10)
  • Apple Mac OS X (με τις τελευταίες εκδόσεις, 10.6, 10.10, 10.11, 10.12 και 10.13 να είναι οι δημοφιλέστερες)
  • Linux (τα πιό γνωστά distributions είναι τα: Ubuntu, Suse, Redhat και Gentoo)

Όποιο λειτουργικό σύστημα και να χρησιμοποιείτε, ένα είναι το βασικό, πρέπει να δουλεύει όπως θέλετε εσείς. Αυτό το επιτυγχάνετε όταν ασχοληθείτε με αυτό και διαβάσετε κάποια πράγματα για τη λειτουργία του, από το φυλλάδιο που το συνοδεύει (σε μορφή χαρτιού ή ηλεκτρονική μορφή), ή όταν αρχίσετε να δοκιμάζετε τις λειτουργίες του.

Με βάση τα παραπάνω λειτουργικά συστήματα, σας συστήνουμε εάν είσαστε στην κατηγορία των κατόχων Microsoft Windows, να έχετε εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Λόγω του ποσοστού που κατέχουν τα γνωστά μας Windows στην αγορά, που ξεπερνάει το 90%, υπάρχουν κάποιοι χρήστες που αναπτύσουν κακόβουλο κώδικα που βλάπτει τη λειτουργία του συστήματος και κατα συνέπεια βάζει σε κίνδυνο τα δεδομένα μας (αρχεία, έγγραφα, προσωπικά δεδομένα). Αυτό γίνεται όταν επισκευτούμε κάποια “περίεργη” ιστοσελίδα, αν τρέξουμε κάποιο αρχείο που δεν γνωρίζουμε ή αν κάποιος μας στείλει ένα έγγραφο που περιέχει κακόβουλο κώδικα και μετά την έναρξη του προγράμματος που το ανοίγει, δούμε ότι κάτι περίεργο αρχίζειαν συμβαίνει στη λειτουργία του υπολογιστή μας.

Κανένας υπολογιστής δεν είναι 100% ασφαλής. Λειτουργικά συστήματα που έχουν μεγάλη ασφάλεια όπως είναι το Linux και το Mac OS X, βλέπουμε σιγά σιγά, ότι με την εξάπλωσή τους, τραβάνε όλο και περισσότερο τα φώτα πάνω τους, με συνέπεια να αρχίσουν στο μέλλον και αυτά να είναι ευάλωτα σε κακόβουλο κώδικα όπως είναι οι ιοί, τα spyware, malware κτλ.

Έτσι, πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο κάποιο γνωστό πρόγραμμα antivirus και να το κρατάμε πάντα ενημερωμένο ώστε να είναι και αποτελεσματικό.

Ax-Easy Pages Graphics
5/5 (3 Reviews)

Ο καιρός στο Ηράκλειο

Weather Icon

© 2007-2024 All Rights Reserved® | Ax-Easy